Heatwood investerar 12 miljoner kronor i en ny fossilfri pannanläggning

Med stöd från Naturvårdsverket investerar Heatwood 12 miljoner kronor för att säkerställa en helt fossilfri tillverkning av värmebehandlat trä. Med denna miljösatsning kommer företaget minska sitt klimatavtryck och samtidigt förstärka miljönyttan i produkten Thermowood.

Klimatklivet är ett investeringsstöd från Naturvårdsverket som ges ut till företag som kan genomföra fysiska investeringar med stor klimatnytta. Heatwood har under några år sett över möjligheten att reducera verksamhetens växthusgaser och med stödet från Klimatklivet kommer de nu att minska sina utsläpp med hela 85%.

– Miljö och hållbarhet är två frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Vi är otroligt stolta och glada över att Naturvårdsverket beviljade vår ansökan. Med den nya pannanläggningen kommer vi också att energieffektivisera verksamheten med cirka 20%, vilket känns helt fantastiskt, säger Erik Åström, delägare i Heatwood.

Heatwood grundades år 2007 och har sedan starten försett byggbranschen med ett miljövänligt alternativ för tryckimpregnerat virke. Idag är företaget Sveriges första och hittills enda producent av produkten Thermowood.

– Byggbranschen står för en stor del av koldioxidutsläppen och med vetskap om detta har vi alltid strävat efter att tillverka miljövänligt trämaterial fri från kemikalier som skadar vår miljö. Vi hoppas att våra miljösatsningar kan inspirera fler inom byggbranschen att se efter hållbara och klimatsmarta lösningar, berättar Gustav Åström, vd och delägare i Heatwood.

Under de senaste åren har Heatwood likväl som andra branschkollegor märkt av ett ökat intresse för byggnaders klimatpåverkan hos beställare och kunder i Skandinavien. Inom en snar framtid måste dessutom all nybyggnation i Sverige deklarera hur mycket klimatbelastande koldioxid deras byggnationer tillför atmosfären.

– Vi följer självklart samhällsdebatten och ser en växande efterfrågan på klimatvänligt byggande runt om i världen. Miljö- och klimataspekten räknas in vid sidan av det ekonomiska på ett helt annat sätt än vad det gjordes tidigare, avslutar Gustav Åström med ett varmt leende.

 

Är du intresserad av att veta mer om vår verksamhet?
Vänligen kontakta oss via info@heatwood.se eller 070-598 55 16 för mer information.

 

Tillbaka